Monday, August 1, 2011

Kasih Ibu

Entry kali ini sekali lagi tentang perhimpunan bulanan di office saya. Cume tajuk yang sampaikan kali ini berbeza dengan tajuk-tajuk lain yang pernah disampaikan sebelum ini. Ia cukup memberi impak pada saya. Kasih ibu.

Penyampai menyampaikan secara bersahaja sambil berkongsi cerita beliau menghantar makanan kepada anaknya yang berada di asrama selepas solat Terawih. Di saat beliau melihat anaknya menikmati makanan yang dibawa, naluri keibuannya tersentuh dan beliau teringatkat ibu beliau yang sudah tiada di sisi.

Panjang juga cerita beliau tapi yang ingin disampaikan adalah, kasih ibu kepada kita tiada tolok bandingnya tapi bagaimana kasih kita kepada ibu kita?  Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, ambillah kesempatan untuk menziarahi ibu kita kerana apabila ibu sudah tiada, tiadalah lagi peluang untuk kita bersamanya untuk bermanja, tiadalah kita dapat menciumnya lagi, tiada lah kita dapat mendengar suaranya menasihati kita lagi dan tidak ada sesiapa pun yang dapat menggantikan ibu kita . . .

No comments:

Post a Comment