Monday, August 15, 2011

Teringat 'Kenakalan' Silam...

Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari ke 15 berpuasa. Mudah-mudahan dalam melengkapkan ibadah puasa pada tahun ini dengan sempurna.

Bekerja dalam bulan puasa ni pun cukup mencabar. Bukan sahaja nak tahan lapar dan dahaga, tapi juga nak tahan mata yang tak leh nak bukak ni. Dalam dok cuba menahan menahan mengantuk, tetiba teringat kisah masa kecik-kecik dulu. Masa zaman sekolah rendah, tapi tak ingat darjah berapa.

Biasalah zaman kanak-kanak, memang suka main memanjang. Kalau ada kerja rumah, mesti lengah-lengah nak buat. Bila ada cuti panjang, cikgu akan biasanya bagi homework yang banyak, berpadanan dengan masa cuti. Pada Kisah yang paling teringat sampai sekarang, bila dah saat-saat akhir sekolah nak bukak baru tengok kerja rumah. Pastu bila sedar yang kerja rumah tu banyak giler.... esp kerja matematik... mula gelabah.. camana nak siapkan... apa yang saya buat, saya call sorang kawan baik ni yang memang dia ni budak genius dan rajin... saya bagitahu dia nak bincang jawapan soalan matematik tu. Soalan tu objektif. Saya minta dia baca jawapan dan saya bagi tahu kononnya kalau jawapan saya lain daripada dia punya, nanti saya bagitahu dia. padahal saya belum buat pun lagi soklan tu. adalah yg konon2 saya buat jawapan saya salah pastu bincangkan balik apa jawapan yang betul. of course la jawapan dia betul sebenarnya.haisssssshhh nyesal tau sampai sekarang wat cam tu.. walau sekali je buat tapi masih teringat sampai sekarang.

Member tu dah jadi doktor... kalau la ada peluang nak minta maaf ngan dia..

PS: entri ni juga utk hilangkan ngantuk

No comments:

Post a Comment